5800 Cfw istek (2015 Özel)

Sponsorlu Bağlantılar

Siz de ister misiniz ?


  • Kullanılan toplam oy
    11

ultra23

Üye
    Konu Sahibi
5800 Cfw istek (2015 Özel)
Bu aralar kimse 5800 için yeni cfw yapmıyor.
5800 'daki tüm gereksiz şeyleri silip kasmayan,c diskinde yeterince boş yeri olan, güzel temalı, güzel fontlu, güzel ve kullanışlı arayüzlü bir cfw istiyorum......
Yapar mısınız ?
 


yasin213

yasin213

Üye
Kendim bir CFW yapmıştım. Sadece MediaBar'ı çalışmıyordu. Sonradan emektar daha fazla dayanamayınca düzenlemeyi bırakmıştım :D
İstersen upload edip link verebilirim.
 
5800XManiac

5800XManiac

Üye
5800 xm candır. Telefon pert olana dek değiştirmeyi düşünmüyorum. Çoğu android cihaza göre daha hızlı internet (tarayıcı) keyfi yaşatıyor.
Bende telefonumdan gereksiz şeyleri (ovi market gibi nasılsa çalışmıyor)kaldırabilecek güncel stabil bir cfw yüklemek istiyorum ama çoğu cfw eski kalmış ve linkleri silinmiş.
Konu hakkında pek bilgim yok kaç gündür forumu gezip duruyorum ama nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum !

Kendi diğer cfw leri düznleyip yada ordan taklitle kendi cfw mi oluşturabilmek için nerden başlamalıyım ??? YOL Gösterebilecek biri var mı?
 
yasin213

yasin213

Üye
Öncelikle OFW, CFW gibi kavramları bildiğini ve CFW yüklemeyi (flashlamayı) bildiğini düşünerek yazıyorum.
Bu iş için ilk olarak zaten düzenlenmiş bir CFW üzerinde mi düzenleme yapacağını veya sıfırdan OFW düzenleyeceğini seçmen gerek. Bana kalırsa sıfırdan OFW düzenle.
OFW, orjinal yazılım demek. Aslında birden fazla dosyadan oluşur, bir araya gelip OFW'yi oluştururlar. Senin düzenleyeceğin tek dosya rofs2.V05 uzantılı dosya olacak (Kendi çapımda bir CFW yaparken sadece bu rofs2 dosyasını düzenledim). Bu konuda rofs2 dosyasını bulabilirsin 5800 c6 v42 yeni ayıklanmış temiz sorunsuz port - MaxiCep
Nokia Firmware Editor programı, rofs2 dosyasını açıp düzenlemeye yarar.
Nokia Firmware Cleaner programı, Ovi, Mağaza gibi sistem uygulamalarından istediğini silebilmene yarar.
CFW düzenlemek aslında modlamaların yazılıma gömülmesi ve böylece performans, görsellik gibi özelliklerin kişiselleştirilmesidir. Bu yüzden birçok modlara ihtiyaç duyacaksındır. Forumda haqanguven ve Rambo_FT adlı üstadlarımızın modlamalarını kendi Yandex hesabıma yükledim. CFW'ye dair her aracı burada toplamaya çalıştım.
Yandex Disk CFW klasörüm :
Bu klasörde 5800 için denediğim ve en beğendim 4 CFW yer almakta. Bir de Galaxy adında, telefonumun ekranının bozulması yüzünden düzenlemeyi bıraktığım, beta halinde bir CFW var. Aynı zamanda sana gerekli olan NFE ve NFC klasörlerini de bu klasörümde bulabilirsin.
Uzun bir yazı oldu ama işi kavradığın zaman her şeyi ezbere yapabileceksin :) Takıldığın yerlerde yardımcı olabilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve 5800XManiac
5800XManiac

5800XManiac

Üye
Bu konuda rofs2 dosyasını bulabilirsin 5800 c6 v42 yeni ayıklanmış temiz sorunsuz port - MaxiCep
.....
Forumda haqanguven ve Rambo_FT adlı üstadlarımızın modlamalarını kendi Yandex hesabıma yükledim. CFW'ye dair her aracı burada toplamaya çalıştım.
Yandex Disk CFW klasörüm :
Bu klasörde 5800 için denediğim ve en beğendim 4 CFW yer almakta. ..........Aynı zamanda sana gerekli olan NFE ve NFC klasörlerini de bu klasörümde bulabilirsin.
Uzun bir yazı oldu ama işi kavradığın zaman her şeyi ezbere yapabileceksin :) Takıldığın yerlerde yardımcı olabilirim.
Teşekkür ederim üstad biraz daha araştırıp bilgi sahibi olayım, yapabileceğimi kestirebilirsem yardımınıza başvururum. Sağolun.
 


Üst Alt