USB OTG Sorununa SON! OTG Desteği Olmayan Cihaz Kalmasın!

Sponsorlu Bağlantılar

badmus

badmus

Üye
Flasdiskin fat 32 oldunu nerden anlicam

Flash diski bilgisayara tak icindekileri bilgisayara kopyala. sonra ters tiklayip bicimlendir de. dosya formatini fat32 secip bicimlendir. sonra icindekileri geri at.
 


Dr.Watson

Dr.Watson

Üye
Tamam tesekkurler...
 
Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
sony xperia telefonların hepsinde usb otg desteği var ama eski 2010 ve 2011 modelleri ucun sadece root gerekli. eğer eski modellere usb otg bağlamak isteyenler bana pm atsın.
 

Inception-6-

Üye
Dosyaları kes yapıştır yaptım ama ama hep copy diye gözükyordu dosyaların aslını silip yaptım programdadahepsi yeşil tik oldu re check e basıncada bişey olmadı
 

junjun1

Üye
((((((((((Baştan söyleyeyim, Tablet veya telefonunuzun firmware'ı yoksa bu konuya hiç bakmayın bile. Çin malı tabletlerde zaten genelde otg desteği oluyor. Sonra bozuldu diye bana gelmeyesiniz diye bu uyarıyı yaptım. ))))))))))))

Evet arkadaşlar biraz kendi çabalarımla çözdüm. 17.00'de başlayıp 20.00'de bitirdim ve mutlu sona ulaştım :) Öncelikle söyleyeceğim şey bu olay kesinlikle donanımsal değildir. Bu olay yazılımsal birşeydir. Sabahtan beri hangi foruma girsem hep aynı şey söylendi. Donanımsal, donanımsal, donanımsal...


Bir kere donanımı olmasa usb hosttan bilgisayara giriş çıkışı nasıl kontrol edecek? Belli voltaj nasıl verecek? Bunlara hiç cevap alamadım. Çünkü çoğu bilmeden yorum yapıyor. Bu yorumlara bakıp sakın yapacağınız işten vazgeçmeyin. Yoksa hep kaybedersiniz.

ÖNEMLİ:

Evet şimdi işe başlayacak olursak önce android cihazınız samsung gibi bir cihaz olsun. Telefonları önermiyorum, imei kaybı yaşarsınız. Çok uğraştırır sizi. Ben tablet kullandım bunu yaparken. Neden Samsung kullanacağınızdan bahsedeyim biraz. Yazılımınıza herhangi bir sorun olduğunda direk odin ile firmware güncelleme yapabilesiniz diye. Ama telefonunuz yada tabletiniz Samsung değilsede "tar.md5" uzantılı firmware'ı mevcutsa, odin ile güncelleme yaptıktan sonra sorun oluşturmuyorsa hemen başlamanızı öneririm.

ROOT OLMASI ŞART!

Hadi şimdi başlayalım. Şimdi önce Google play'den "Usb Host Check" programını indirin. Eğer "android.host" gibi yazıların başında kırmızı "x" varsa devam edin. Yoksa zaten usb otg destekliyordur zaten. Şimdi "Re-check" sonra "Fix"e tıklayın. Büyük ihtimal "Failed / system" tarzı bi hata gelecek. Programdan çıkın ve görev yöneticisi'nden programı sonlandırın. Daha sonra tekrar programa girin ve yeniden "Fix" butona tıklayın. Sonra hata yine çıkacak ve programdan çıkın ama g.yöneticisinden kapamayın sakın. Arkada açık kalsın bir şekilde. Şimdi verdiğim zip. dosyasını indirin ve bir klasöre çıkarın ve "dosya" klasörünü android cihazınızın ana dizinine atın. Şimdi Google Play'den "Root Browser" ı indirin ve açın. Şimdi gelen ekranda "sdcard0" a gidin ve sdcard'ınıza attığınız o "dosya" klasörünün içinde ".xml" uzantılı dosyalarını kopyalayıp "/system/etc/permissions" a yapıştırın ve çıkın. (değiştir seçeneği gelirse evet deyin. Eğer root penceresi gelmesse cihazı reboot yapıp tekrar işlemleri tekrar edin)

Evet şimdi programa girerek "Re-Check" sadece butonuna tıklayın. İşte bitti. Artık usb otg kablosunu android cihazınıza takarak mouse, klavye, usb bellek vs gibi cihazlarınızı takarak keyfinize bakabilirsiniz.

Hiç üşenmeden yazdım. Sırf sizlerde bilin diye. Alıntı yapacak arkadaşlar en azından bir köşede adımız olsun. Eğer sorun yaşarsanız pm atmanız yeterli.

Bol Eğlenceler... :)



PCTELE!
usb Host Check Upload edip LINK verebilirmisin
 
  • Beğen
Tepkiler: uykucu kerim
MUSTAFA AKPINAR97

MUSTAFA AKPINAR97

Üye
Ben yaptim simdi destekliyor diyor galaxy tab3 SM-T210 usb hot check programında yapmadan once 3 tane yazi Yziyodu 1.ciyi destekliyor oburlerini desteklemiyodu yaptim reboot atttim 2 tane sey cikiyor 2 side v isaret var basarili yani ama otg kablo fln lzm deneme yapacam
 

junjun1

Üye
Usb Host Check programı linkini verecek varmı google playde telefona uyumsuz diyor
 
messevim

messevim

Üye
Genelde kablolarda sorun olmuyor. Flash disk takacaksan Dosya formatinin FAT32 olmasina dikkat et. İstanbul'da olmadigim icin herhangi bi sey soyleyemeyecegim. Ama alirken denemekte fayda var. İnternetten de alabilirsin.
Hocam bende G2 kullanıyorum. Otg kablosu aldım ama bazı flash discleri okuyor bazılarını ise okumuyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Sizin bahsettiğiniz FAT32 ile biçimlenmesi mi gerekiyor ?
 
  • Beğen
Tepkiler: bitirimapo61

junjun1

Üye
benim cihaz galaxy gio usb Otg Check paket ayrıştırma hatası diyor yüklenmiyor
 
maktama

maktama

Üye
benim cihaz galaxy gio usb Otg Check paket ayrıştırma hatası diyor yüklenmiyor
Şu ilk mesajı alıntı yapıp durmasan artık... altıüstü1 tane cümle yazmak için niye upuzun ilk mesajı alıntı yaparsınız anlam ki!!!
 

junjun1

Üye
alıntı yapmak suçmu yani :D :D
 
maktama

maktama

Üye
alıntı yapmak suçmu yani :D :D
mesajı alıntı yapıyorsun, mobilden giren ve tapatalk kullanan birçok kullanıcı için "sayfayı aşağı çek babam çek"...
Sen alıntı yapınca ne kazanıyorsun anlamadım ki. Neyse...
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Invoke

junjun1

Üye
alıntı yaparım seni niye rahatsız ediyor ki
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
maktama

maktama

Üye
alıntı yaparım seni niye rahatsız ediyor ki

Ben de tapatalk kullanıyorum da onun için, bunu yukarıdaki mesajımdan çıkaramayacak birisine bu saatten sonra forum kullanma görgüsünü anlatmayayım. Gördüğüm üzere anlatsam da anlayamayacaksın/anlamak istemeyeceksin.
Ben şikayetimi yaparım yönetime(yaptım da zaten), onlar keyifleri nasıl isterse öyel yaparlar, ister uyarırlar ister ödüllendirirler.

Kal sağlıcakla.

Not: Konu içeriğini bozduğum için Konu Sahibinden özür dilerim,Bu son mesajımdı.
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Her site gibi MaxiCep sitesi de mobil cihazlarla uyumlu bir sitedir. Biz, üyelerimizin site üzerindeki eylemlerini zorlaştıracak davranışlarda bulunmamaya çalışıyoruz. Ancak bunu yaparken siz üyelerimizin de bize yardımcı olması gerekmektedir. Sitede nasıl davranılması gerektiği ile ilgili her şeyi forum kurallarına yazarsak o liste inanın çok uzun olacaktır. Lütfen davranışlarınızda bulunurken diğer üyelerimizi de düşünün. Örnek olarak mesajı alıntılamak yerine "@üye isimi" şeklinde yaptığınızda o kişiye bildirim gidecek ve size geri bildirim yapmasını sağlayabilecektir.

Bunun dışında, @maktama kullanıcı adına ait üyemizin bizimle ilgili o sözü kötü bir niyetle söylemediğine inanıyorum. Biz kararlarımızı verirken "keyfi" uygulamalarda bulunmuyor, sitemizi ve hatta siz üyelerimizi düşünerek bu kararları uyguluyoruz. İyi forumlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: bitirimapo61, 0MG90 ve Penci Hoca
turancen

turancen

Üye
Bu olanları denedim, galaxy tab 3 .7. inç tablette işe yaramadı maalesef.
 
MUSTAFA AKPINAR97

MUSTAFA AKPINAR97

Üye
Vay anasını bn de olur diyordum SM-T210 mu cihazin
 
turancen

turancen

Üye
Evet T210 tablet. Usb flaş disk, klavye, mause, mhl hdmi kablo, hepsini denedim çalışmadı, galaxy s2 hepsini gördü ama bu tablet çalıştırmadı.
 
MUSTAFA AKPINAR97

MUSTAFA AKPINAR97

Üye
Satacam bu tableti ooffff
 

Benzer Konular

Cevap
8
Görüntüleme
2K
gonyalı
    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
885
ömer talat katı


Üst Alt