Dünyayı Değiştiren Cep Telefonları [RESİMLİ]

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Dünyayı Değiştiren Cep Telefonları [RESİMLİ]
Cep telefonları uzun zamandır hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Önceden kullanılan bir deyim vardı ; "Alo desin yeter." bu artık neredeyse hiç kimse için geçerli değil.

Teknolojinin gelişmesi ve bugünlere gelmesi diğer cihazlar dışında mobil cihazlarda da tabiri caizse devrim yarattı. Kapaklısı, sürgülüsü, klavyesi, dokunmatik klavyelisi birçok modeli çıktı. Şimdi biraz eski günleri yad edip bir zamanların fenomeni olan cep telefonlarını inceleyelim eminim sizlerde mutlaka görmüş ya da kullanmışsınızdır :)


Motorola DynaTAC 8000X


1983′te çıkan DynaTAC 8000X, şimdiki telefonlarla karşılaştırıldığında baya büyük duruyor. Ancak zamanı için resmen bir devrimdi. Cebinize sığmıyordu, ancak arabanın etrafında dolaşarak rahatça görüşme yapabiliyordunuz. Diğer yandan zamanı için oldukça pahalı olduğunu da belirtelim.



Nokia 3210


Nokia denilince akla gelen en iyi modellerden bir tanesi 3210 olur. Cebe girebilen ve ufak boyutlara sahip olan telefon zamanı için oldukça yüksek bir satış rakamı yakalamıştı. Bir neslin oldukça sık oynadığı yılan oyununu içinde barındırıyordu.



Nokia 3310


İşte en efsane telefonlardan bir tanesi karşımızda. 3310 birçok kişi tarafından kullanılmış ve kullanıcıların en sevdiği telefonlardan biri olmuştu. Bunda tabii ki kolay kullanım ve rahatlık dışında dayanıklılığı da pay sahibiydi.



Sony Ericsson T68I


T68i için yeni ve eski nesil arasında görev yapmış, köprü vazifesi görmüş klasik bir telefon diyebiliriz. Bluetooth, iki yönlü MMS, basit ancak etkili WAP ve email özellikleriyle resmen çığır açmıştı. Renkli ekranı ile Ericsson için bir ilk olmuştu.



BlackBerry 6210


Emaillere her zaman açık erişimi, QWERTY klavyesi ve diğer özellikleriyle birlikte iş dünyasında vazgeçilmez modellerden biri BlackBerry 6210 oldu. Sadece iş dünyası değil birçok kullanıcı tarafından da bu model kullanıldı. Yetenekli bir telefondu.



Motorola RAZR


Motorola’nın en iyi telefonlarından biri de RAZR’dır. İnce kapağı ile şık bir görüntü sunan cihaz, bu görüntüsüne rağmen sağlam bir yapı sunuyordu. Sonuç olarak en çok satan telefonlardan biri olmayı da başardı.



Sony Ericsson T610


Sony Ericsson tarafından çıkartılan diğer klasik modellerden bir tanesi de T610 oldu. Bu telefon tasarımı ve dayanıklılığı ile dikkatlerden kaçmadı. Kolay kullanıma sahip olan cihaz genel olarak beklenenden yüksek özellikler sunmayı da başardı.



Nokia 5800 Xpressmusic


Nokianın bir zamanlara damga vuran hala tutulan dokunmatik telefonu. S60v5 işletim sistemine mensup bu cihaz Nokia'nın dokunmatikteki açılışını yaptığı cihaz diyebiliriz. Nokia'nın köklü bir firma olmasının yanında yeni bir dokunmatik tasarımı yapması oldukça ilgi çekti ve çokta tutuldu.



HTC HD2


Birçok kişi tarafından yaşayan efsane olarak adlandırılan HTC HD2, piyasaya sürülmesinden seneler sonra bile birçok yeni işletim sistemini çalıştırmayı başardı. Son olarak Windows Phone 8′i bile çalıştırdı. Kullanıcılar tarafından oldukça tutulan bir telefon oldu ki, hala da öyle.



Apple iPhone


Takvimler 2007′yi gösterdiği zaman mobil sektörde sil baştan yapan bir telefon ortaya çıktı. Yani Apple, ilk iPhone’u duyurdu ve insanların istediği özelliklere sahip ilk akıllı telefon oldu. Çıkmasının üstünden seneler geçse bile halen kullananların olduğunu belirtelim.
 
  • Beğen
Tepkiler: phasan, ___kaptan___, x-scarface ve 3 diğerleri


hikmet366

hikmet366

Üye
Aynen Eskiden Alo Desek Yeter Diyorduk
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
iPandemonium

iPandemonium

Üye
Blackberry'e bak sen ,Atari Gibi Duruyor :D
 
  • Beğen
Tepkiler: wolfmen1818 ve Mad EagLe

chatluck07

Üye
Güzel konu olmuş. Ellerine sağlık...
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
3310 :aha:
 

hurol1

Üye
3310

- - - Eklendi - - -

3310
 
Jomolocco

Jomolocco

Üye
En iyisi 3310 arkadasım halen kullanıyor :ehe
 
Matthe

Matthe

Üye
Blackberry leş gibi ya ne iğrenç bi tasarımdır o öyle :vur
 
MrExpert

MrExpert

Üye
3210 var hala çalışıyor :D
 
Akıncı

Akıncı

Üye
Güzelim 3310 num kimdedir belki ya da çöpte :ehe
 
CasuS_87

CasuS_87

Üye
sony ericsson t610 kullanmıştım :)
konu için teşekkürler :)
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
3210-3310 güzel cihazlar ama antenli telefonlar içinde efsane olmayı başaran yegane cihaz 5110'dur.bu arada dünyada en çok satan cihaz modeli rekoru hangi cihaza ait dersiniz:D
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
HTC HD2 gerçekten yaşayan efsane
 

Samet.25

bana göre efsane telefonlar 3310 apple ve motorola o zamanlar hepsi efsaneydi
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
ardacumhur

ardacumhur

Üye
6600 symbian'lı cihaz da unutulmuş :)

ericsson a1018 nerede? :hmmm
 
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
şimdide blackberry z10 u saymazsak bunun la arasındaki fark bir tek menünün renklenmesi :D
 
  • Beğen
Tepkiler: CasuS_87
x-scarface

x-scarface

Üye
Vayy be ne günlerdi her sabah kalkar arkadaşın avrupadan gelen 3315 ini görmeye giderdik bugün nasıl diye :ehe
 


Üst Alt