Cep Telefonunda 'Oyun'a Gelmeyin!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Samet.25

    Konu Sahibi
Cep Telefonunda 'Oyun'a Gelmeyin!
Cep telefonunuza indirdiğiniz oyunlar sandığınız kadar masum değil...

Cep telefonunuza indirdiğiniz oyunlar sandığınız kadar masum olmayabilir. Şayet oyun gizli bir programla donatılmışsa, bu oyun sayesinde telefonunuz, tam bir dinleme ve izleme cihazına dönüşebilir.

Hayatımızı çepeçevre saran teknoloji nimetleri, kimi zaman bize doğrultulmuş birer silah haline gelebiliyor. Örneğin cep telefonuna indirdiğiniz basit bir oyun bile sizin aleyhinizde çalışabilir.

Bu konuda önemli uyarılarda bulunan TOBB Özel Güvenlik Sektör Meclis Başkanı Hasan Gazi Özer, "Çocukların indirdikleri oyunlar, göründükleri kadar masum değil malesef. Göründüğü kadar masum olduğunu söylemek biraz delilik olur. Birçoğu bir başka casus programa aslında link vermiş oluyorsunuz. Özellikle 'ücretsiz' diye tabir edilen konularda çok dikkatli olmak gerekiyor" diye konuştu.

Dinleme veya izleme yapmak için böyle karmaşık bir yönteme gerek de olmuyor kimi zaman.. Bu işe yarayan cihazlar, kanuna aykırı olmasına rağmen internet üzerinden bile satın alınabiliyor. Üstelik nasıl kullanılacağının detayları da paylaşılıyor.

Hasan Gazi Özer, "Anahtarlık kameralar, kalem kaydediciler, görüntü alıcılar, ses kaydediciler çok rahat bir şekilde fuarlarda tanıtıldığını ve ayaküstü satıldığını göreceksiniz. Aynı şekilde internet siteleri üzerinden de" dedi.

YASAL MI?

Peki bu tür cihazların satılması yasal mı? Bu soruya, Özer, "Ne bunu satılması ne de aranıp bulunması için yapılan bu çalışmaların hiçbiri yasal ve ülkemiz şartlarında ticari faaliyet olarak görülmemektedir" cevabını verdi.

Özel hayatın ihlalini bu kadar kolaylaştıran cihazların bu denli kolay elde edilebilmesini sağlayan sektör de bu işten epey kar ediyor. Hatta kimi zaman bir kaç dolara mal olduğu halde fiyatı şişirilen kameralar, yüzlerce dolardan alıcı buluyor.

Yabancısı olduğumuz bu sektördeki gelişmeler, Meclis'te Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarında masaya yatırıldı ve uzmanların dilinden dinlendi.

BİLMEDİĞİNİZ BİR NUMARADAN GELEN MESAJI AÇTIĞINIZDA DİNLENMENİZE ONAY VERMİŞ OLABİLİRSİNİZ!

TOBB Özel Güvenlik Sektör Meclis Başkanı Hasan Gazi Özer, önemli bir uyarıda da bulundu:

"Tanımadığınız, bilmediğiniz bir numaradan mesaj geliyorsa şayet, mümkün olduğu kadar açmamaya çalışın. Açtığınızda dinlenmenize onay veriyor olabilirsiniz!"
 


Samet.25

    Konu Sahibi
Smbasiana gelmesi imkansiz wp yede imkansiz cunku sadece androidler launcher destekliyo hatta androidlerin dusuk versiyonlarini.bile desteklemiyo s3 ustu tellere veriyo arkimda n8 var whatsap yukleyim dedim.o bile vasat resim eklemek icin.bile bayaa ugrastim durum yazilmiyo vs vs smbasian almak artik buyuk hata olur ki nokia bile birakiyo yavas yavas smbasiani wp a geciyo
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
virus programları nerdeyse hepsini engelliyor ayrıca yaptığın iş önemliyse android deyil ios alcan
 
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
1. bu işin çozumu yok anti virus vs hepsi zaten ana etken.
2. hic bir zaman bilinmeyen bir uygulama ve oyun yuklemeyin
3. internette cinsel icerikli sitelere girmeyin buyuk tuzak orda.
4. en iyi yontem telefona lisanli oyun ve uygulama yukleyin. ornegin kaspersky asphalt
 
hikmet366

hikmet366

Üye
:tşk:
 
fk555897

fk555897

Üye
Ben zaten oyunları sadece AppStore'dan indiriyorum.
 
Akıncı

Akıncı

Üye
s60v5 oyun mu var :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt